skip to Main Content
  • Sinds 1978
  • Betaalbare prijzen
  • Gratis opmeten
  • Montage & legservice

Onderhoud sisal, cocos en zeegras

Onderhoud sisal, cocos en zeegras Onderhoud sisal, cocos en zeegras Genoemde tapijtsoorten vereisen slechts een eenvoudige verzorging. Regelmatig stofzuigen, afgestemd op de gebruiksintensiteit, is de eerste en belangrijkste vereiste. In vertrekken waar een lage relatieve vochtigheidsgraad heerst, verdient het aanbeveling om van tijd tot tijd met een vochtverstuiver het vochtpercentage in de lucht op te voeren tot 60 – 70%. Een hygrometer in de kamer is daarbij een uitstekend hulpmiddel. Bij een goede luchtvochtigheid verlengt u de levensduur van uw cocos-, sisal- en zeegrastapijt. Tapijten in geverfde of gebleekte uitvoering dient u te beschermen tegen langdurig invallend zonlicht.

Vlekken direct verwijderen. Verse, nog vochtige vlekken zijn het makkelijkst te verwijderen. Daarom direct met een goed absorberende doek of keukenpapier deppen. Niet wrijven! Dit maakt de vlek alleen maar groter. Veel vlekken zijn met water oplosbaar, vooral direct nadat de vlek is veroorzaakt. Deppen met een in lauw water gedrenkte doek zal in veel gevallen het vlekrestant geheel of bijna geheel doen verdwijnen. Met een droge doek als nabehandeling het achtergebleven gedeelte opnemen. Is de vlek erg hardnekkig? Voeg dan wat azijn of ammonia toe aan het lauwe water. Herhaal de behandeling indien nodig (nogmaals, niet wrijven) en bespoedig daarna met warme blaaslucht de droging.

Ingedroogde en oude vlekken proberen weg te krabben met een lepel of de achterkant van een mes. Werk altijd naar het hart van de vlek. Daarna zuigen of opvegen en de reeds eerder genoemde behandeling toepassen. Niet met water op te lossen vlekken kunt u behandelen met EnviroDri-poeder. Herhaal desnoods deze behandeling. Sommige vlekken zijn erg moeilijk te verwijderen, vooral als er niet onmiddelijk is (kan worden) behandeld. Zorg er wel voor dat de vlek zich niet kan uitbreiden. Absorberend keukenpapier biedt u daarbij goede hulp.

Kortom: alles wat droog is droog laten, vochtvlekken onmiddelijk deppen en behandelen als eerder omschreven, vetvlekken zijn in vele gevallen te verwijderen met wasbenzine of tri, verkrijgbaar bij de drogist.

Back To Top